fredag 14. august 2009

Velkommen!

Det har kommet ny våpenforskrift, pr juli 2009, som definerer våpenloven vedtatt i 1998.

Den nye forskriften setter både begrensninger og åpner nye muligheter.

I denne bloggen vil vi markere regelendringen for RIFLER, som sier at rifler med produksjonsår kan omsettes fritt, uten kontrroll og krav om registrering hos politiet.

Vi vil her vise eksempler på rifler som er til salgs, eller har blitt omsatt både før og etter regelendringen. Får våpen omsatt før endringen gjalt regelen om Modellår, og grensen ble satt ved 1884. Det betød bl.a. at en rekke historisk interresante rifler måtte søkes på og bare kunne erverves etter å ha fått tillatelse og bli registrert med våpenkort. Dette faller nå bort for en rekke våpen.

Om det betyr at tidligere registrerte våpen skal strykes fra våpenregisteret vites fortsatt ikke, informasjon om dette vil i så fall bli gitt her, det er av betydning for enkelte, fordi endel eldre rifler er registrert som jaktvåpen, og det er nå i denne forskriften etablert et prinsipp om jaktvåpen-garderobe, hvor man har anledning til å søke om inntil 6 jaktvåpen. Gamle rifler som tar opp plass i denne garderoben kunne med fordel strykes hos mange, men det er antakelig tvilsomt om så skjer.

Uansett : VELKOMMEN! Vi vil på disse sidene vise bilder og litt tekst om endel historisk interessante rifler, våpen som er omsatt hos oss de senere år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Blogglisten